Saturday, November 12, 2016

Kejayaan Misi Diet

#entri 66

Teks: Siti Rahimah Abu Bakar

Assalamualaikum. Selamat pagi semua. Alhamdulillah masih diberi kesempatan hidup di pagi nan indah ini. Syukur Alhamdulillah.

Pejam celik, pejam celik sudah dekat sebulan Kak Imah tak kemaskini blog ni rupanya. Sekejap benar masa berlalu. Dah masuk sebulan lepas Kak Imah join group diet tu tapi masih tak berkesempatan kongsi lagi kan.

Ni nak cerita la sikit, lepas 2 minggu join group diet tu, pada 26 Oktober lepas tibalah hari penimbangan. Jurulatih cakap sebaik-baik waktu untuk timbang adalah pada waktu pagi selepas bangun tidur.

Untuk sesi penimbangan hari itu, punya la semangat, sehari sebelum itu Kak Imah beli la satu alat penimbang kat kedai Mr D.I.Y kat sini. Bangun je tidur pagi tu, lepas solat Subuh, segera Kak Imah ambil alat tu dan timbang.

Sukanya hati bila tengok ada penurunan berat Kak Imah sebanyak 3.7 kg. Alhamdulillah, banyak juga tu.
Jadi, hari seterusnya jurulatih minta kami reward diri kami. Boleh makan apa sahaja, sebab dah berjaya tempuhi misi diet selama 2 minggu. Diet untuk kurus dan sihat. Diet senaman dan jaga pemakanan, tanpa sebarang suplemen.

Okey la, nanti ada masa Kak Imah kongsi sedikit demi sedikit tips diet tu ya.
Sampai di sini dulu ya, nanti sambung lagi. Bye.

No comments:

Post a Comment